Agenda

oct.
24
dt.
Un Ballo in Maschera
oct. 24 @ 8:00 pm

Òpera al cinema: Un Ballo in Maschera. En directe des del Liceu.

Cinesa Diagonal, Gran Sarrià i Bosque

Entrades: 23,50 € i 22,40 €

oct.
26
dj.
Erógenas
oct. 26 @ 7:30 pm

Erógenas, a càrrec de Teatro Fragmentario Selene Perdomo CIA.

És una divertida comèdia que mitjançant l’humor, la música, el ball i la memòria ens condueix a una Habana prohibida de sexe, amor i fuga. Un viatge eròtic per l’experiència sexual d’una dona cubana des de la seva adolescència fins a la maduresa.

Direcció i adaptació: Selene Perdomo
Text: Exorcisme Final de Yovana Martínez
Poesía: Zoe Valdés
Comèdia per adults/Castellà

Centre Cívic Vil·la Florida

Erógenas

Kenny Washington & Ignasi Terraza Trio
oct. 26 @ 9:00 pm

49è Festival Internacional Jazz Barcelona: Kenny Washington & Ignasi Terraza Trio.

Fa tres anys, Ignasi Terraza va escoltar cantar Kenny Washington a Nova York. Plenament seduït per la descoberta d’una veu «cristal·lina i poderosa», segons ens confessa ell mateix, el pianista barceloní va començar a construir els fonaments d’una aliança a la qual s’hi acabaria afegint el contrabaixista alemany Martin Zenker, que també havia quedat commogut per l’art d’aquest cantant i ja rumiava com col·laborar-hi.

«En Kenny aborda amb una personalitat increïble tota mena d’estils jazzístics i encaixa perfectament en el so del nostre trio», diu Terraza, entre els més grans savis catalans del jazz, d’aquest cantant nascut a Nova Orleans que venera al mateix temps, entre d’altres, Sarah Vaughan i Stevie Wonder. Així doncs, per primer cop a Barcelona, acompanyat de l’infal·lible Ignasi Terraza Trio i havent participat recentment en la commemoració del centenari d’Ella Fitzgerald amb Wynton Marsalis i l’orquestra del Lincoln Center… Kenny Washington! Un virtuós a qui Ravi Coltrane assenyala com el seu vocalista preferit i el San Francisco Chronicle defineix sense embuts com «el Superman de l’escena jazzística a la ciutat».

Luz de Gas

Entrades: 27,50 € (entrada general) a 34 € (seients reservats)

Menors de 16 anys acompanyat adults o tutor.

http://www.jazz.barcelona/ca/c-2571/KENNY-WASHINGTON–IGNASI-TERRAZA-TRIO

oct.
27
dv.
Túnel del terror (Nit d’Ànimes)
oct. 27 @ 6:00 pm

Túnel del terror (Nit d’Ànimes). La Casa Sagnier es converteix en l’enorme Casa del Terror per viure aquesta nit d’insomni.

Veniu i gaudiu del més esfereïdor malson de la vostre vida. Us atreviu?

Centre Cívic Casa Sagnier

Entrada lliure. Aforament limitat.

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier/p/16774/tunel-del-terror-nit-danimes

Pictofonies, el Guernica
oct. 27 @ 8:00 pm

Pictofonies, el Guernica. Conferència i concert a càrrec de Cori Mercadé, Daniel Antolí (piano) i Carme Murio (mezzosoprano).

Centre Cívic Pere Pruna

Entrada lliure

 

SAI Trio
oct. 27 @ 9:00 pm

49è Festival Internacional Jazz Barcelona: SAI Trio. Hi ha projectes agosarats. N’hi ha, també, d’arriscadíssims. I en una categoria diguem-ne sense adjectius, hi ha el SAI Trio, una aventura de Sònia Sánchez (ball flamenc), Agustí Fernández (piano) i Ivo Sans (bateria) que fusiona improvisació lliure amb flamenc i que ja ha deixat amb la boca oberta espectadors d’arreu del planeta.

«No tenim guió, no sabem què passarà», sens dubte, el SAI Trio és dels pocs grups capaços de fer un salt sense xarxa com aquest i no prendre mal. Dialogant amb Sans (artista plàstic i bateria amb cada vegada amb més renom en el terreny del jazz experimental) i Sánchez («una bailaora moderna com les d’abans», n’han dit), Agustí Fernández i els seus dos companys d’aquest trio cooperatiu no únicament han aconseguit que el SAI Trio sigui un triomf de la generositat i l’art de saber escoltar, sinó que també agafi volada com un d’aquells projectes destinats a fer història. Impacte assegurat.

Luz de Gas

Entrades: 19,80 € (General) i 26 € (seient reservat)

Menors de 16 anys acompanyat adults o tutor.

http://www.jazz.barcelona/ca/c-2559/SAI-TRIO

oct.
28
ds.
Recital de música amb Ivette Nadal i Javi Jareño
oct. 28 @ 6:00 pm

Mes de la salut mental: Recital de música amb Ivette Nadal i Javi Jareño.

Cada any, el dia 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de sensibilitzar a la població sobre diversos aspectes relatius a la salut mental. ActivaMent son un grup de persones que passen o han passat l’experiència del trastorn mental i que s’organitzen per participar com agent actiu en l’àmbit de la salut mental de Catalunya.

Centre Cívic Casa Sagnier

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/casasagnier/p/20918/el-mes-de-la-salut-mental

500 anys de la Reforma protestant
oct. 28 @ 6:45 pm

500 anys de la Reforma protestant. Conferència sobre Luter, Bach i la cantata BWN 80, a càrrec d’Albert Torrens i Matthias Weinmann.

A las 19:30 h, concert amb les Cantatas WV 79 y BWV 80 de J. S. Bach, amb Carine Tinney, soprano; Dida Castro, mezzo; Jorge Losana, tenor; Oriol Mallart, baix; i el Cor i la Orquesta Bach zum Mitsingen (BZM) sota la direcció de Pau Jorquera i Daniel Tarrida.

Església Evangélica Alemana
c. Brusi, 94

Cal confirmar assistència a info@deg-barcelona.com

Oddisee & Good Compny + Olivier St.Louis
oct. 28 @ 8:30 pm

49è Festival Internacional Jazz Barcelona: Oddisee & Good Compny+ Olivier St.Louis

Luz de Gas

Entrada general 18 €

http://www.jazz.barcelona/ca/c-2624/ODDISEE–GOOD-COMPNY-BR-Olivier-St-Louis

oct.
29
dg.
Il Rumore del Tempo
oct. 29 @ 7:30 pm

Concert de clàssica: “Il Rumore del Tempo” amb el Trío Gioconda de Vito.

Programma:
– S.Rachmaninov, Trio élégiaque in Sol minore
– D.Schostakovich, Piano Trio N°2 in Mi minore
1) Andante
2) Allegro con brio
3) Largo
4) Allegretto

Nota79
c. Vallirana, 79

Entrades: 15 € / 19 €

Il Rumore del Tempo

 

oct.
31
dt.
Visitem un lutier
oct. 31 @ 6:30 pm

Cicle instrumenta’t: Visitem un lutier. Ofici amb història. Descobrirem què fan i en què consisteix la seva feina.

Centre Cívic Can Castelló
c. Castelló, 1-7

Preu: 5,01 €

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/cancastello/p/21372/visitem-un-lutier

nov.
1
dc.
Cor Bruckner & OSVA
nov. 1 @ 6:00 pm – 7:30 pm

Concert amb el Cor Bruckner i la Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles.

Parròquia de la Bonanova
plaça de la Bonanova, 12

Alfonso De Villalonga BSO The Bookshop
nov. 1 @ 8:00 pm

49è Festival Internacional Jazz Barcelona: Alfonso De Villalonga BSO The Bookshop. Vilallonga reconstrueix al festival la música de l’últim film de Coixet, The Bookshop, la història d’una dona alegre i decidida que en l’Anglaterra dels anys 50 decideix materialitzar el somni d’obrir una llibreria en un poble allunyat de les revolucions socials i sexuals dels nuclis urbans. Un brillant sextet de corda i ni més ni menys que Andrea Motis com a convidada especial s’afegiran a la missió de Vilallonga, fan declarat de Nino Rota, de fer-nos viure una vetllada única i especial.

Luz de Gas

Entrades: De 35 € (entrada general) a 39 € (seients reservats)

http://www.jazz.barcelona/ca/c-2674/ALFONSO-DE-VILALLONGA

nov.
3
dv.
Daymé Arocena
nov. 3 @ 9:00 pm

49è Festival Internacional Jazz Barcelona: Daymé Arocena. Doncs bé, després del seu recital l’any passat, ho confirmem tot. I de fet multipliquem tot el que n’havíem dit: Daymé Arocena ja és present i futur esplendorós de la música contemporània. Ho demostra el seu últim disc, Cubafonía, que la revista Pitchfork ha saludat d’aquesta manera: «Un disc intens i vibrant que al seu cor és una carta d’amor al seu país, Cuba.»

Tornem-hi: Arocena és de veritat única, un mestissatge profund entre les arrels de la música cubana més tradicional i els sons més radicalment contemporanis. Una veu, també, que proposa un registre increïble, densa, enigmàtica, eufòrica, salvatge.

Luz de Gas

Entrades: 30,50 € ( general) i 37 € (seient reservat)

http://www.jazz.barcelona/ca/c-2597/DAYME-AROCENA

Rehder-Battaglia-Fumero
nov. 3 @ 10:00 pm

Concert de jazz: Rehder-Battaglia-Fumero. La sala Nota79 és l’escenari ideal per oferir els concerts de Sandra Rehder, que torna després del gran èxit de les seves dues primeres presentacions.

Acompanyada per Gustavo Battaglia, la seva inseparable guitarra, en aquesta oportunitat completa el trio tanguero, el formidable contrabaixista Horacio Fumero.

Una trobada entre els quals marquen la referència obligada del gènere, a través de qualitat, trajectòria i presència escènica.

El repertori inclou en la selecció tango, milonga, vals i estilo. Obres de Carlos Gardel, Celedonio Flores, Homero Manzi, Eladia Blázquez, Mariano Mores, Astor Piazzolla, entre d’altres.

Poesia & tango en un recorregut expressat a través de grans poetes argentins com Julián Centeya, Jorge Luis Borges, Oliverio Girondo, Roberto Juarroz, Ricardo Güiraldes, Julio Cortázar entre d’altres.

Nota79
c. Vallirana, 79

http://www.nota79.cat/event/1416/

 

nov.
4
ds.
Chicuelo & Marco Mezquida
nov. 4 @ 9:00 pm

49è Festival Internacional Jazz Barcelona: Chicuelo & Marco Mezquida.

Luz de Gas

Entrades: 26 € (general) i 33 € (seient reservat)

http://www.jazz.barcelona/ca/c-2585/CHICUELO–MARCO-MEZQUIDA