Agenda

febr.
22
dj.
Errata Naturae, hoste del mes
febr. 22 @ 7:00 pm

Febrer en femení amb Irene Antón, d’Errata Naturae, hoste d’aquest mes.

Xerrarem amb ella dels quatre llibres escrits per escriptores que arriben aquest mes a les llibreries:

EN UN CAFÉ de Mary Lavin són contes en els quals després de la Segona Guerra Mundial diferents dones han de tirar endavant. S’enfronten a la solitud i a la pèrdua, però ho fan mostrant il·lusió i sobretot capacitat de recuperació.

REFUGIO de Terry Tempest Williams, naturalista que explica el declivi com a espècie de les aus lligat al càncer que pateix la seva mare, ambdós com a conseqüència d’uns assajos nuclears realitzats a Nevada durant la dècada dels cinquanta. És una reivindicació que evita la tragèdia i que es basa en un cant a la vida.

CHICA DE CAMPO de Edna O’Brien són les memòries d’aquesta autora nascuda el 1930 a una Irlanda rural, que va treure la seva primera novel·la el 1960 i que va escandalitzar tant a la gent del seu poble natal que el llibre va ser cremat a la plaça major. Una mescla d’acció i reflexió d’aquesta dona de personalitat singularíssima.

TODOS LLEVAN MÁSCARA (DIARIO 1995-1996) de Laura Freixas, aquesta dona que és escriptora, mare, esposa, traductora, crítica literària i filla. Passió i desconcert, por i tendresa, intel·ligència i fragilitat… Pura vida. Diaris que es poden llegir com si fossin una novel·la.

Casa Usher
c. Santaló, 79

Entrada gratuïta.

http://www.casausher.com/cat/noticias/febrer-en-femeni-amb-errata-naturae_173

febr.
24
ds.
Atreveix-te amb els llibres
febr. 24 @ 11:00 am

Club de lectura infantil-juvenil: Atreveix-te amb els llibres, amb Carles Alcoy i Gina Leal. La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

Els infants tindran l’oportunitat de conèixer noves lectures d’una manera dinàmica i divertida.

Afanyeu-vos! Les places són limitades.

Per a infants de 10 a 12 anys.

Biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall

Amb inscripció prèvia

febr.
26
dl.
L’experiència de la pèrdua: assaig de filosofia literària
febr. 26 @ 7:00 pm

Xerrada al voltant del llibre L’experiència de la pèrdua: assaig de filosofia literària, de Joan-Carles Mèlich.

L’autor Joan-Carles Mèlich conversarà amb la professora Irene Yúfera sobre el seu últim llibre “L’experiència de la pèrdua: Assaig de filosofia literària” (d’editorial Arcàdia) i sobre els textos clàssics literaris que l’han acompanyat i inspirat en la seva escriptura i la seva vida: A la recerca del temps perdut de Marcel Proust, Els morts de James Joyce, L’escriptura o la vida de Jorge Semprún, Mrs Dalloway i Les ones de Virginia Woolf, Tot esperant Godot de Samuel Beckett…

Casa Usher
c. Santaló, 79

Entrada gratuïta.

http://www.casausher.com/cat/noticias/xerrada-al-voltant-de-l-experiencia-de-la-perdua_172