Cuina de mercat

0
160
Tajine Veggi. ©Blai Pérez

Salut i nutrició

Blai Pérez

Tomàquets farcits

Els tomàquets, grans antioxidants, reforcen el sistema immunitari, baixos en calories i en ser rics en fibra els fan ideals per a dietes detox.

Tomàquets farcits. @Blai Pérez

Ingredients
8 tomàquets madurs
150 gr. de bacallà esqueixat (opcional tonyina en conserva)
100 ml de llet
Olives negres sense pinyol
Unes fulles d’escarola
1 patata, 1 all cru, sal

Elaboració
Posem el bacallà en aigua freda. Quan arranqui a bullir el retirem del foc i deixem refredar, moment en què pelarem i courem la patata en aigua amb sal, durant uns 20 min, l’escorrem i xafem, afegim el bacallà escorregut i l’all cru picat. Coem a foc baix la barreja de patata i bacallà mentre afegim la llet a raig petit, mentre no deixem de remenar fins que aconseguim una massa cremosa.
Piquem les olives reservant alguna sencera per decorar el plat i farem el mateix amb l’escarola, netegem els tomàquets, els fem una tapa i els buidem per omplir-los amb la barreja cremosa, espolvoregem amb les olives i escarola picada. Servirem el plat fred o a temperatura ambient, decorem el plat amb alguna oliva i fulla d’escarola sencera.

Tajine Veggi

El cuscús, un aliment d’allò més versàtil, que acompanya perfectament amb carns, llegums, peixos grassos i verdures, per amanides fredes a l’estiu i sopes a l’hivern, és el plat més emblemàtic de la gastronomia àrab.

Ingredients
250 gr. de cigrons cuits prèviament 200 gr. de cuscús
2 pastanagues
½ col, 1 xirivia, 1 carabassó
1 tros de carabassa
1 ceba dolça
8 espàrrecs verds, 1 albergínia
1 cullerada de cilantre picat
2 culleradetes de pebre vermell
2 culleradetes de comí en pols
Oli d’oliva verge extra, sal

Elaboració
Pelem i rentem la xirivia, les pastanagues, el carabassó, la carabassa, l’albergínia i els espàrrecs i ho tallem tot a daus, netegem la col i tallem a trossos irregulars. Piquem la ceba i ho sofregim amb un raig d’oli d’oliva. A continuació hi afegim la xirivia, el comí i el pebre en pols, sense deixar de remoure, ho cobrim amb aigua mineral i deixem bullir 10 min. Tot seguit afegim la resta de verdures i deixem coure uns 20 min, afegim els cigrons i salpebrem.
Saltegem el cuscús el amb un raig d’oli d’oliva, removem, tapem i deixem reposar 3 min, removem de nou amb una mica del caldo de la cocció de les verdures per hidratar-ho, afegim el cilantre i ja estarà llest. Se servirà un plat acompanyat de les verdures i els cigrons.

Verat marinat

El verat és un peix blau ric en omega 3 per a tota la família, ideal per als més petits, ja que el contingut en lisina els afavoreix el creixement. Els seus lípids prevenen infarts i l’arterioesclerosi en adults.

Ingredients
4 verats
4 cebes tendres
4 alls tendres
8 espàrrecs verds
Oli d’oliva verge extra
Pebre en pols, sal
5 cullerades de salsa de soja
7 cullerades de vi blanc

Elaboració
Demanarem a la peixateria que ens netegin els verats i els obrin en dos filets sense espina. A casa els posarem a marinar amb la salsa de soja i el vi blanc, durant unes 3 hores per costat.
Pelem i netegem les cebes tallades en dos, els alls i els espàrrecs, per saltar-ho tot junt uns 5 o 7 minuts amb 3 cullerades d’oli d’oliva, salpebrem i reservem.
Escorrem els verats de la maceració i els coem al forn de 10 a 12 min a 180°, els servirem amb les verduretes saltejades i temperades, i acabarem amanint-ho amb un rajolí de salsa de soja. Que vingui de gust!

Respondre:

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + eleven =