Núria Revilla Queraltó, Farina Pasta Fresca

0
63

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Fa 10 anys el Daniel Bottini i la Núria Revilla es van llençar a l’aventura de l’elaboració de pasta fresca i a la importació de productes italians amb denominació d’origen.

Amb quatre parades, al Mercat de Sant Gervasi, d’Hostafrancs, a la Concepció i al de la Mercè, i un obrador, en Daniel i la Núria han aconseguit oferir una pasta d’elaboració pròpia, de molta qualitat. La Isabel, la dependenta, us orientarà i atendrà cada dia perquè pugueu gaudir i cuidar-vos amb les millors pastes artesanes i fresques, postres suculents, pizzes i formatges, entre d’altres.

La Núria, de Farina Pasta Fresca. Fotografies del Mercat de Sant Gervasi

El Daniel, nascut a l’Argentina i de família italiana, va cursar estudis de xef a la prestigiosa escola Mausi Sebbess de Buenos Aires i és al capdavant de l’obrador. D’ell partí la iniciativa l’any 2008 de muntar la primera parada al nostre barri. La Núria, amb estudis d’interiorisme, està al capdavant de les parades, la dependència i les fires. Formen una parella molt professional, que vetlla per oferir-nos productes excel·lents i saludables.

Com va ser l’inici de Farina Pasta Fresca al mercat de Sant Gervasi?
El Daniel amb els seus coneixements de xef, i havent viscut a casa -pel seu origen italià- l’elaboració de pasta artesana i casolana, va decidir buscar un espai adient per emprendre el projecte. Els mercats de Barcelona són l’espai del menjar fresc de qualitat per excel·lència. El 2008 li va costar trobar una parada buida, fins que al mes de març i al barri vam poder iniciar-la. Després vindria la parada del mercat d’Hostafrancs al 2010, la Concepció al 2012 fins que el Nadal de 2015 començaria la venda a la Mercè.

Què et sembla que diferencia la vostra parada?
Oferim una elaboració de pasta natural, amb sèmola de blat italià de màxima qualitat. No hi afegim ni conservants, ni colorants ni additius. Utilitzem sèmola de blat i ou pasteuritzat, i a vegades integral o farines ecològiques. Aquest mateix estiu hem estat a la Ligúria, formant-nos sobre altres farines com les de lleguminoses, aptes per a diabètics i dietes.
Fem pasta fresca amb remolatxa, espinacs, tinta de calamar, i pasta farcida amb productes de temporada. Ara mateix, a la tardor, l’estem farcint de moniato, de figues amb formatge de cabra i de trinxat, entre d’altres.
El públic ens demana especialitats boníssimes, però el nostre producte estrella i per a tots els públics són els spaghettis frescos de sèmola i ou; tenen un sabor i una textura fantàstica, com ens diuen moltes persones grans a qui també els encanta.
Un 80% del que venem és la pasta fresca i les salses també fetes per nosaltres. A més, la nostra especialitat és la importació de productes italians amb denominació d’origen.

Han canviat molt els hàbits de compra i de servei?
En els darrers anys amb la crisi la gent compra més per preu que per l’aliment, tot i que nosaltres ens adrecem i comptem amb els mateixos clients que sempre han valorat la qualitat. Clients que volen una pasta saludable i plats especials, amb valor.
Ens agrada estar a prop dels nostres clients, conèixer els seus gustos i adaptar-nos-hi. En un feedback permanent que ens enriqueix i ens fa millorar. Ara fa un any, per exemple, vam enquestar els nostres clients, per saber-ne els gustos, l’opinió sobre els productes, per aproximar-nos encara més al que desitgen. I ens agrada ser-hi a prop per mitjà de les xarxes socials, com a Instagram -on hem tingut bona acollida- i a Facebook. També comptem amb la web www.farinapastafresca.com.

Quines especialitats ens recomanes?
Com t’he comentat ens agrada tenir especialitats italianes, molt valorades pels barcelonins, i per la comunitat francesa i italiana, entre d’altres. Comptem també amb una selecció fixa de formatges italians. Per exemple, en el cas del parmesà sempre en tenim com a mínim de tres tipus diferents. I elaborem salses com el pesto sicilià, que és menys conegut que el genovès: fet amb tomàquet sec enlloc d’alfàbrega.
També disposem de postres per llepar-s’hi els dits. En Daniel i l’Albert els elaboren al nostre obrador. Són postres com el tiramisú, el cannolo -fet de pasta de full fregida, amb formatge fresc, xocolata, festucs i taronja confitada-, o la deliciosa pannacotta.

Com veus el mercat de Sant Gervasi i el futur?
Cara al futur ens fa il·lusió disposar d’un obrador a la vista del client. Ens agradaria que els clients poguessin gaudir de com elaborem a diari la pasta i s’acostessin a aquest art. Ens agradaria poder fer-ho fer dins d’un mercat.
D’altra banda, ens volem acostar a les persones que volen gaudir de la pasta i no poden acostar-se al mercat. Per això, estem treballant perquè abans de Nadal ens puguin trobar a Manzaning -una aplicació de comerç de barri-.
Sobre el mercat de Sant Gervasi, s’està posant al dia i a banda d’un atractiu operador que s’hi instal·larà els propers mesos, els paradistes ens estem adequant a les noves tipologies de venda i servei; a l’especialització en el producte que creiem que és el tret diferencial dels mercats, avui en dia.