Plats lleugers per després de festes

0
119

Cuina de mercat

Blai Pérez

Conill escabetxat

Ingredients per a 4 persones:
1 conill sencer a trossos
1 pastanaga gran
2 fulles de llorer
1 culleradeta de pebre negre en gra
1 got de vinagre blanc o de poma
1 got de vi blanc
1 got de brou de verdures
4 patates mitjanes
Oli d’oliva verge extra
Sal

Elaboració:
Netegem i salpebrem el conill, el saltegem en una cassola fins que quedi daurat. Al mateix temps pelem, netegem i laminem la pastanaga, l’afegim al conill juntament amb el llorer, el pebre negre en gra, el vinagre i coem 5 minuts. Tot seguit afegim el brou i deixem coure a foc baix uns 20 minuts.

Al mateix temps bullim les patates senceres i sense pelar. Es servirà per persona un plat amb conill amb salsa i una patata per acompanyar. Ideal per després de festes al ser carn blanca.

Calamarsets amb amanida

Ingredients per a 4 persones:
800 gr / 1 kg de calamarsets nets
100 gr d’amanida variada
1 ceba tendra
200 gr tomàquets xerri
100 gr nyàmeres
2 o 3 alls crus
½ taca julivert picat
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de Mòdena

Elaboració:
Piquem amb una batedora els alls i els julivert. Netegem a raig d’aigua els calamarsets, els escorrem i sequem amb un paper de cuina, un cop secs els posem a daurar en una paella, i els anirem pintant amb la salsa verda, i abans de retirar-los del foc rectificarem de sal i pebre.

Al mateix temps anem preparant l’amanida, netegem les fulles verdes, els tomàquets i les nyàmeres i la ceba pelades, els tomàquets tallats en dos i les nyàmeres i la ceba a lamines fines, ho amanirem i barrejarem tot i ho servirem al plat al costat dels calamarsets. Bon profit!l

Respondre:

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 5 =