Raquel, al bar del Mercat

0
103
Fotografia: Mercat de Sant Gervasi

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Qualsevol Mercat que recordem té un bar. Un espai de trobada, de gaudir de gustos i qualitat. El Bar del Mercat de Sant Gervasi obre cada dia de les 6 del matí a les 9 del vespre. —Aquest agost farà el mateix horari!— És un dels establiments de Sant Gervasi que dóna més servei a la clientela i als veïnat. La Raquel, professional i atenta, tot i ser jove, fa 27 anys que hi treballa. Va començar-hi de cambrera amb 16 anys. I ha aconseguit que el bar sigui una referència de menjar casolà i d’ambient familiar.

La Raquel ara fa just un any que regenta el bar. Ho fa al capdavant d’un sòlid equip amb la Mari, la seva mare i excel·lent cuinera, la Laura i el Leo, que porta el bar a la tarda. Un equip que com ella diu és una familia. Amb una mirada, ja saben el que volen i el que necessiten. Ella va començar al bar del Sr. Enric. Amb molt d’ofici i visió, la Raquel ha heretat la clientela i la qualitat del bar, i ha anat millorant-lo. I encara té més idees i projectes!

Com valores la teva trajectòria al mercat i què et motiva a oferir un servei tant bo? 

M’agrada aprendre cada dia, em fixo sempre en tots els llocs on vaig a menjar. Considero que el tracte amb la clientela és molt important. Vaig aprendre l’ofici i els secrets de portar un bar amb l’Enric.  Una persona molt estimada al barri. En aquest primer any,  he intentat millorar encara més la qualitat: per exemple al nostre bar trobareu sempre pa de llenya, no faig servir baguettes; i els croissants, per exemple, són fets de forn, de mantega.

Què et sembla que diferencia el teu bar? 

Som coneguts per les truites que fem: les fem de patates, de patata amb ceba, d’albergínia, d’espinacs, de samfaina, de carxofa. Truites de temporada. Sempre estan fetes amb ous bons i amb les millors patates. I quan no és temporada de carxofa, no fem truita de carxofes. Utilitzem productes naturals i frescos. La Mari, la meva mare, cuina com de casa; triguem de tres quarts a una hora a fer una truita. Els divendres i dissabtes molts veïns ens encarreguen truites de patates. N’hem de fer 25 o 30 cada cap de semana! (Si en voleu encarregar una podeu trucar al 93 418.76.86).

De les 6 del matí a les 9 del vespre, són moltes hores de servei.

Si. Al matí oferim esmorzars: sempre tenim una oferta d’entrepà de pernil ibèric amb cafè o beguda, i una altra bona oferta que varia cada matí. Després, a banda de les  truites que fem, a poc a poc, tenim una carta de plats del dia: faves, uns macarrons boníssims que tenen fama i és un plat fix, amanida de patata, llenties, espinacs a la catalana, etc. M’agrada fer-ho bé i a uns preus econòmics. I cada dia la meva mare fa un plat extra de qualitat i a molt bon preu. Els dijous fem paella i fideuà I, avui per exemple, tenim un plat de bacallà amb samfaïna boníssim!

Com t’agrada portar el bar i donar el millor servei als clients? 

Els nostres productes són naturals. El café, per exemple, és natural. No és torrefacte.

I ens diu la clientela que al nostre bar mai hi ha males cares, sempre hi ha alegria. Ens agrada ser atents amb els clients. Tenim un clima familiar entre nosaltres i amb els clients de tota la vida.  Un mercat és i ha de ser així. Fa un any em vaig proposar millorar encara més la qualitat i amb els preus més econòmics possibles. I ho hem aconseguit. Les coses les fem com a casa: la meva mare fa les croquetes de pollastre, les ‘empanadilles’, etc.

Com veus el Mercat i el paper del bar en ell?

El nostre bar té terrassa és la porta d’entrada al Mercat. Donem vida al mercat tot el dia i el mercat ens dóna vida a nosaltres. Al matí amb els esmorzars, al migdia amb els dinars, i a la tarda amb mares, pares i nens que vénen a berenar-hi. Davant de la terrassa tenim un parc infantil sense cotxes. Estem a un lloc familiar.

El Mercat, i un bar al mercat, són més que un negoci. Hi ha ànima al mercat; ens agradar fer les coses molt bé. Això ho tenim clar.