Coneix els detalls de la Loteria de Nadal 2020

Actualidad

El Sorteig Extraordinari de Nadal, o Loteria de Nadal és un dels més populars i tradicionals d’Espanya.


Originalment era celebrat al Saló de Sortejos de Loteries i Apostes de l’Estat, però per la gran quantitat de persones que acudien a veure el sorteig, des de l’any 2010 s’ha celebrat al Palau de Congrés o el Teatre Real, per la seva capacitat.


Aquest any, tot i les limitacions en l’aforament, el sorteig es durà a terme el dia 22 de desembre al Teatre Real, però seguint el protocol definit per a la contenció de l’covid-19, els quals es poden resumir de la següent manera .

Control a l’aforament


El país està tractant de mantenir algunes tradicions, perquè la població mantingui l’alegre esperit festiu del Nadal, i és per això que el Sorteig Extraordinari de Nadal serà portat a terme el 22 de desembre, com s’ha fet anteriorment.


Però, seran complertes una sèrie de normes per a prevenir la propagació de virus. En primer lloc, no serà permès l’accés als mitjans de comunicació a al Teatro Real, però podran estar fora de les instal·lacions, per a realitzar les tradicionals entrevistes als nens de Sant Ildefons, sempre amb l’ús de la mascareta.


En cas de qualsevol imprevist, com la necessitat de la presència d’un manyà, aquest ha de complir amb tot el protocol de seguretat, com l’ús de la mascareta, entre d’altres.


Tampoc hi haurà presència de públic dins de les instal·lacions de Teatre Real, només es permetran alguns assistents que compleixen funcions estratègiques en el procés.

Condicions per ser portat a terme el sorteig


Tots els assistents han de portar de manera correcta la mascareta, fins i tot els nens de Sant Ildefons, que es podran treure la mascareta únicament per cantar els números de les boles guanyadores, a part de mantenir la distància de 2 metres.


D’altra banda, els serà aplicat un test d’antígens als presentadors, nens i altres treballadors que estiguin sobre l’escenari. I els bombos que contindran les boles tindran una distància superior a la normal, i hi haurà una mampara entre cada professional de l’sorteig.

Respecte a la taula presidencial, estarà conformada per 4 integrants, garantint així la distància de seguretat exigida entre ells per a tal esdeveniment.


Els premis d’aquest sorteig

El Sorteig Extraordinari de Nadal 2020 va repartir ni més ni menys que 2.408.000 d’euros entre tots els seus premis.


La Grossa o premi més gran estarà conformat per 400.000 euros a l’dècim. El segon premi és de 125.000 euros a l’desè i el tercer premi de 50.000 euros a l’dècim.


I encara que res pot alleujar la molèstia d’haver perdut l’oportunitat de guanyar la grossa, com sempre estaran disponibles els premis d’aproximació d’un nombre per sobre o per sota, amb el qual guanyarà 2.000 euros per dècim.


El segon i tercer premi també disposen de premis per aproximacions per a un nombre per anterior o posterior a la sèrie, en el segon premi aquestes aproximacions han de ser de 12.500 euros i en el tercer premi de 9.600 euros.


Per poder optar a aquests premis, estan disponibles 172 milions de dècims, conformats per 172 sèries de 100.000 números.